20140122

Podrska za saborce iz Alijanse

OBAVEŠTENJE ZA GRADJANE

Alijansa za Zajedničko DOBRO je pokušala da se prijavi na učešće na skupu "Konsultativni sastanak Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i organizacija civilnog društva u procesu pregovora Srbije za pristupanje EU" medjutim bili smo odbijeni sa obrazloženjem da je kapacitet sale Beograd u Palati Srbije popunjen!!

S obzirom da smatramo da treba da nam se omogući prisustvo na konsultacijama jer smo jedna od izuzetno retkih gradjanskih inicijativa koja se bavi krucijalnim pitanjem otimanja zemlje u Srbiji i Članom 63, Sporazuma o Stabilizaciji i Priduruživanju mi smo se naknadno obratili Direktorki Kancelarije za saradnju sa civilnim drustvom sa molbom da obezbedi dodatnu hoklicu u sali za jednog člana Alijanse.

Smatramo takodje da:

- nije korektno da se daje rok za prijavu od svega 3 dana

- nije korektno da se konsultacije sa "gradjanskim društvom" na životno važne teme kao što je pristupanje Srbije Evropskoj Uniji svode na 1 sastanak sa Ministarstvom u sali ograničenih kapaciteta

Elem, čekamo odgovor od direktorke i javljamo vam ako budu odgovorili. U svakom slučaju ponudili su da nam pošalju izveštaj i prezentaciju sa sastanka pa ćemo svi blagovremeno biti obavešteni o ishodima konsultacije.

No comments:

Post a Comment