20140125

Zašto je marihuana ilegalna?

Sve je to deo korporativne pohlepe i državne kontrole stanovništa, iskreno.
Konoplja (Lat.: Canabis; podvrsta: sativa; varijacija: indica) - jedna od najkorisnijih svetskih biljaka, bila je korišćena za stvaranje goriva, papira, odeće, hrane i prirodne medicine. Pa zašto onda SAD (i ostale zemlje) kriminalizuju proizvodnju ove korisne biljke?

Tužan razlog zašto je marihuana ilegalna
Godine 1901. Andrew Mellon i njegov brat Richard osnovali su naftnu firmu u Teksasu pod nazivom Gulf Oil sa namerom da buše u Kuvajtu, ali u to vreme Kuvajt je bio pod kontrolom Velike Britanije. Tada se Gulf Oil obradio američkoj vladi i tu su započeli problemi.

EKSTRAKT CANABISA, SATIVE, INDICE IZ POČETKA XX VEKA
Naime, Andrew Mellon se odrekao svoje pozicije kao ministar finansija SAD-a (1921.-1932.) da bi mogao uvesti temu Gulf Oil udela u Kuvajtu. Samo dve godine kasnije, 1934. British Petroleum i Gulf Oil dogovorili su posao (pola-pola) i 1938. godine potekla je nafta.


Tajni planovi se pogoršavaju, 1930. godine dok je Andrew Mellon radio u ministarstvu finansija Harry Anslingera kao prvog poverenik Federalnog zavoda za opojne droge. Mnogi politički stručnjaci vide Anslingera i njegovu kampanju protiv marihuane kao tajni plan kako bi ih uklonio iz industrijske konkurencije. Kanabis se u kombinacija sa alkoholom proizvodio još 30-ih godina XX veka. U 20-im i 30-im godinama XX veka Du Pont Petrohemija (finansirana od strane Andrew Mellona) stvarala je sličan napredak sa naftom. Du Pont postao je lider u razvoju sintetičkih vlakana, boja, sintetičkih guma, plastike i drugih (toksičnih) hemikalija. Jasno je da je Andrew Mellon imao interes u uništavanju industrije kanabisa.

Glavno pitanje je KAKO JE I ZAŠTO OVA BILJKA, KOJA POMAŽE U LEČENJU MNOGIH BOLESTI, DOSPELA NA CRNU LISTU? Direktan odgovor na to ne možete dobiti, ali od ovde priloženog sami zaključite. Da ne spominjemo sada i konkurenciju koju bi ta industrija stvarala industriji duvana, o tome ćemo drugi put.

Usput, Andrew Mellon postao je jedan od najbogatijih stanovnika SAD-a, ustvari, dok je radio kao sekretar u ministarstvu finansija, njegovo bogatstvo dostiglo je vrhunac na oko 300-400 miliona dolara do 1930. godine.

Andrew Mellon, Rockefeller, Henry Ford i mnogi drugi industrijalizalzi početkom XX veka nisu ništa štedeli da spreče razvoj industrije kanabisa.
Vreme je za ponovno otkriće snage kanabisa, za isceljenje celog sveta!



No comments:

Post a Comment